MAARIKA PLIIT JA SOEMÜÜR (2020)


sai valmis ka üks põhjalik õppematerjal, kus mina jagan oma teadmisi/kogemust/mõtteid ja samm-sammult näitan, kuidas antud pliiti ja soemüüri ehitasin. Kui Sinul on huvi ja/või ammu otsisid midagi taolist, siis see videokursus on Sinu jaoks. Loe edasi…

Teostasime ühele toredale perele uue pliidi, soojamüüri ja korstna.

Korstnaks valisime Schideli moodulkorstna Rondo Plus. Keraamilise sisuga soojustatud korsten. Korsten on kolme lõõriga, kus ventlõõr on keskel. Nii on tagatud mugav lahendus ka köögi kubule. Soojamüür on teostatud Lode Janka punastest tellistest puhtal vuugil. Lõõre kokku neli: kaks tõusvat ja kaks laskuvat. Lõõride kogupikkus on 4.4 meetrit. Pliit nr. 4, ehk siis pliidi kiviosa mõõt on 111×74 cm.

Alguses ei olnud pererahval praeahju soovi, kuna vanas pliidis seda praktiliselt enam ei olnud. Selgitasime, mis on praeahjuga pliidi plussid, ja valik jäi ikka praeahjuga pliidi kasuks, sest peres kasvavad lapsed, kes ka soovivad õppida kokakunsti. Ja mis saab olla parem õpetamise viis kui eeskuju. Pliidi alla teostasime varbaeendi, et oleks tagatud mugav toimetamine pliidi juures, ja samas ka ilus ja omapärane väljanägemine. 


Antud videos räägin lähemalt tehtud tööst


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s