MATI PLIIT JA SOEMÜÜR (2020)


VAATA VIDEO!


TÖÖKÄIK
KIRJELDUS

Pliit on koduköögi süda. See annab sooja ja võimaldab valmistada maitsva söögi kogu perele. Pole olemas sellist elektripliiti, mis võimaldaks teha pooltki nii häid pannkooke, kui seda saab teha puupliidi peal. Antud pliit on lahendatud nii, et selle juures saaks toimetada korraga kaks inimest. Ühes otsas puupliit ja teises elektripliit ja elektriahi. Maakodu ja linnakodu saavad kokku ühes kehandis.

Pliidi jalgade juures on kasutatud vastava nurgaga telliseid, et jätta muljet, et pliit on reaalselt kahe jalapeale toetatud. Pliidi ääreraual on kahe pliidi vahel laiem osa, kus saab kuumalt pliidilt tõmmata poti/ panni eemale või panna sinna aurama kuumad värsked keedukartulid. Pliidi kolmes küljes on varbaeendid, mis võimaldavad mugava töötamise ja liikumise pliidi kolmel küljel, ja samal ajal ei väsi ära selg, sest ei teki sundasendist tekitatud painde nurka. 

Soemüür on lahendatud kolme siibriga, mille alla on koondatud kokku 9 lõõri. Lõõri skeem 1+4+4 lõõri. Lõõristiku kogupikkus on 12.5 meetrit. Soekappe on antud soojamüüril kaks. Võlviga soemüüri lähevad soojaks nii põhi, küljed kui lagi. Väiksel soekapil, mis asetseb kõrgel üleval, läheb soojaks ainult põhi. Tööpinna tagune, mis jääb soojamüürile sinna tuleb karastatud klaas, mis on läbipaistev ja mille paksus on 6 mm. Nii on tagatud võimalikult mugav puhastamisvõimalus, ja ei pea tundma hirmu kuuma pritsiva rasva pärast.

Soojamüürile on paigaldatud ka kaks riiulit ja kaks kulbivarna. Riiul on vajalik selleks, et sinna toetada kasvõi tikutoos, mis alalõpmata kipub kadunud olema. Antud soojamüüri mõõdud on 360 cm pikkust ja madalama osa kõrgus on 234 cm, kõrgem osa – 265 cm. Kütteseadme kogukaal ca 5748 kg. sai valmis ka üks põhjalik õppematerjal, kus mina jagan oma teadmisi/kogemust/mõtteid ja samm-sammult näitan, kuidas antud vana korstna krohvisin. Kui Sinul on huvi ja/või ammu otsisid midagi taolist, siis see videokursus on Sinu jaoks.Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s