REELIKA PLIIT JA SOEMÜÜR (2020)

sai valmis ka üks põhjalik õppematerjal, kus mina jagan oma teadmisi/kogemust/mõtteid ja samm-sammult näitan, kuidas antud pliiti ja soemüüri ehitasin. Kui Sinul on huvi ja/või ammu otsisid midagi taolist, siis see videokursus on Sinu jaoks. Loe edasi…


KIRJELDUS (10´)

Lõuna-Eestis sain valmis meil siis selline töö: pllit ja soemüür. Pliidi ja soemüüri täismass on 5920 kg. Salvestuskestvus 8-12 tundi, sõltuvalt sellest, kui pikalt on köetud.

SOEMÜÜR. Selle soemüüri kehandisse on mahutatud kaks soemüüri. Mõlemad soemüürid töötavad eraldi, ja on juhitavad kolme siibriga. Taluköögis on tuli pliidi all reeglina pikalt, sellepärast sai ka tehtud just kaks soemüüri, et salvestada saaks maksimaalse hulga soojust. Soemüürile on paigaldatud kaksteist tahmaluuki, mis tagavad mugava puhastamise ja ligipääsu kõikidesse lõõridesse. Lõõristiku kogupikkus on 14 meetrit, ja lõõriskeem 6+1+4 lõõri. Ehk siis tagumisel müüril kuus lõõri, suvine lõõr ja pliidi taga oleval müüril neli lõõri. Kasutatud on SVT pöördsiibreid, mis võimaldavad kompaktse ja mugava kasutuse ja väljanägemise. Kulbiraua teostasime seekord kahe kumera kiviga, millele freesisime sisse kaks ava ja paigaldasime sinna metallist kardina toru.

PLIIT. Ääreraud nr 4. Nii sai tagatud koldele piisav suurus ja puuhalgudele sobiv pikkus. Ust soovis Klient sellist lihtsamat aga suurt, et ikka korralikumad halud alla mahuks. Praehi SVT malmuksega. Pliidi all varbaeend, mis on äärmiselt vajalik, sest tagab ergonoomilisuse ja mugavuse pliidi juures toimetamisel. Varbaeendi juures olevad pliidi “jalad” lahendasime Lode F14 nurgakiviga, millel mõlemad nurgad kumerad. Nii on tagatud ilus ja korrektne väljanägemine, kus ei ole vuugid üheljoonel üksteise kohal.Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s