TARMO AHI (2020)

… sai valmis ka üks põhjalik õppematerjal, kus mina jagan oma teadmisi/kogemust/mõtteid ja samm-sammult näitan, kuidas antud ahju ehitasin. Kui Sinul on huvi ja/või ammu otsisid midagi taolist, siis see videokursus on Sinu jaoks. Loe edasi…


Oktoobri alguses sai valmis meie käe all selline ahi. Ahju mõõdud on 88.5×114.5×225 cm. Ahju täismass on 3260 kg. Kliendi soov oli saada suur ja kogukas ahi, mis annab pikalt sooja ja kus saaks teha ka korralikku sööki.

Paigaldasime ahjule leivaahju ukse, et saaks kolde võlvi teha madalama. Teostasime sügava kolde ja korraliku massiivse ahju põhja, mis peale ahju kütmist võimaldaks teha ka leiba. Kolde tagaseina tegime lisaõhu kanalid tagamaks piisava hapniku juurdevoolu koldesse.

KIRJELDUS (6´)

Ahju ukse taga asetseb tuharest, kust juhitakse koldesse põlemisõhk, ja kui tuharest eemaldada peale kütmist, saab sinna tõmmata liigse tuha, mis vaja eemaldada enne suuremat leivategu. Suitsugaasid langevad alla kolmest küljest ja juhitakse korstnasse ahju võlvi pealt. Ahju keskel on massiivne tellis post ehk termos, mis salvestab sooja ja annab seda hiljem pikalt välja. Ahi püsib kaua soe ja teenib pererahvast.Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s