TIIU KAMIN (2018)

Tegemist on väga ägeda projektiga: kamin, millel on oma lugu ja eriline väärtus!


Jaanus Järveküla
Jaanus Järveküla

KIRJELDUS

Kamin on laotud vanadest Võru tellistest, mida selle pere kõik viis last 25 aasta jooksul ühest kohast teise pidid vedama. Sellega seostus neil väga tugev lugu, ja nad otsustasid, et soovivad kaminat just sellest kivist.

Kamina ees olev vanadest käsivormtellistest võlv on tehtud kividest, mis pärinevad perenaise ja peremehe sünnikodudest. Nende soov oli, et kui nad vaatavad kaminat ja elavat tuld, siis neile mõlemale meenuvad nende sünnikodud. Kamina lukukivi on aga sadu aastaid vana kivi, mille olevat kunagi ammu keegi kuskilt vanast lossist toonud. Tooja olevat väitnud, et see pidavat olema veel pärisorjade poolt vormitud kivi olema.

Kamina kõrgus on 210 cm ja mass – ca 2200 kg. Kamina vooder on laotud üleni šhamott voodriga, kidlustamaks kesta ja sisu eraldatuse. Kasutatud on veneaegseid katla šhamotte, mis ei olnud eelnevalt kasutuses olnud. Kamin on varustatud  ka siibriga, et pärast kütmist ja pikemat lõkkeõhtut sauna eesruumis oleks kolde salvestust võimalik rakendada. Väga huvitav ja sooja sisetunnet tekitav projekt!TAGASISIDE

Tagasiside 2018 - Tiiu Sepp - Tiiu Kamin


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s